Profesorii, studentii si institutiile academice se intersecteaza din ce in ce mai mult cu tehnologia GIS. Aceasta presupune implicarea in studii ce promoveaza o gandire analitica, o invatare activa, dar mai ales idei multidisciplinare, multiculturale si pluraliste. Imbinand cunostinte de matematica, statistica, geografie, IT, inginerie si chiar aptitudini artistice, lucrul cu tehnologia GIS permite deprinderea unor aptitudini necesare inserarii pe piata muncii - tot mai multe job-uri solicitand aptitudini de manipulare a informatiei geospatiale. 


“Education is the most powerful weapon we can use to change the world”

  Nelson Mandela

Solutii pentru Universitati

Esri Romania intelege rolul extrem de important al tehnologiilor GIS in educarea si formarea tinerelor generatii de studenti, implicandu-se intr-un program educational ce vizeaza sustinerea si integrarea GIS-ului in cadrul universitatilor si institutiilor academice. In prezent, peste 50% din Universitatile din Romania au acces la aplicatiile software Esri. Oportunitatile de dezvoltare profesionala pentru studenti, oferite de Esri Romania, includ: programe de internship, sesiuni de instruire GIS si sponsorizari in vederea participarii la simpozioane si conferinte in domeniu. 

Solutii pentru Scoli si Licee

In parteneriat cu diferite scoli si licee, Esri Romania se implica in organizarea activitatilor din cadrul programului „Scoala Altfel” prin realizarea unui atelier interactiv de GIS (Sisteme Informatice Geografice). Elevii vor avea posibilitatea de a experimenta „Lectia de Geografie Altfel” luand parte la o serie de activitati si proiecte de grup in care formalul este conturat doar de limita propriei imaginatiei. Fiecare atelier de GIS va avea ca scop dezvoltarea si valorificarea competentelor elevilor de a rezolva, spatial, probleme de zi cu zi. Vor crea hartile de pe care in mod normal invata la geografie si le vor utiliza pentru a raspunde la diferite intrebari si probleme reale. Aflati mai multe.

Doresc sa aflu mai multe informatii.

Contact →