Secondary Navigation Error: Select 'Parent Topic' in the main page for the Secondary Navigation to work properly. ArcGIS Spatial Analyst - Analiza hidrologica
 

Analiza hidrologica

ArcGIS Spatial Analyst dispune de instrumente specializate pentru prelucrarea si obtinerea de date noi din date hidrologie si din date referitoare la mediul inconjurator.

Seturile de instrumente include metode pentru descrierea caracteristicilor hidrologice si instrumente pentru calcularea debitului de apa pentru o anumita suprafata si pentru determinarea lungimii cursului unei ape. Datele astfel obtinute sunt utilizate deseori pentru asamblarea informatiilor asupra mediului inconjurator pentru a fi implicate in modele hidrologice.

Instrumentele specifice modelarii apelor tereste pot fi utilizate pentru realizarea unor modelari 2D a cursului acestora si ale componentelor specifice lor. Instrumentul Darcy Flow genereaza un camp al cursului apelor terestre pe baza datelor hidro-geologice. Instrumentul Particle Track urmareste traseul cursului in respectivul camp de la un punct sursa, iar instrumentul Porous Puff calculeaza dispersia unui element chimic sau a unei componente in miscarea sa in lungul deplasarii cursului.