Secondary Navigation Error: Select 'Parent Topic' in the main page for the Secondary Navigation to work properly. ArcGIS Spatial Analyst - Analiza luminii solare
 

Analiza luminii solare

Instumentele de analiza a radiatiei solare din ArcGIS Spatial Analyst va permit sa cartografiati si sa analizati efectele pe care soarele le are asupra unei zone geografice pentru o perioada de timp determinata. Aceste instrumente contorizeaza cum schimbarile zilnice sau sezoniere ale unghiului soarelui impreuna cu variatii ale elevatiei, orientarii (panta si aspectul) si umbrele obiectelor spatiale influenteaza cantitatea de radiatii solare pentru o anumita zona. Factorii de microclimate precum regimul de temperatura al aerului si al solului, evaporarea, caderile de zapada, umiditatea solului si lumina disponibila pentru fotosinteza pot fi de asemnea analizati. Rezultatele pot fi usor integrate cu alte date GIS pentru a modela procese fizice si biologice afectate de radiatiile solare.

Aceste instrumente sunt folosite intr-o multime de aplicatii inclusiv biologie sau gasirea aplasamentelor adecvate pentru statiile de captare a energiei solare.