Informatii Tehnice

Informatii ce te pot ajuta sa reusesti.

Comunitatea 3D GIS

The Comunitatea 3D GIS iti ofera resursele tehnice necesare pentru a reusi.

Cerinte de sistem

Extensia 3D Analyst necesita ArcGIS Pro. Consultati cerintele ArcGIS Pro pentru detalii.

Intrebari frecvente

Am colectat cateva dintre cele mai frecvente intrebari pe care le-au adresat utilizatorii nostril si am raspuns pentru tine.

Arata/Ascunde Toate Raspunsurile
Am nevoie de date 3D pentru a utiliza ArcGIS 3D Analyst?

Nu, ArcGIS 3D Analyst poate utiliza toate seturile de date acceptate de ArcGIS. Daca datele nu coordinate tridimensionale explicite, acestea pot fi afisate pe alte date de suprafata, cum ar fi un model digital de elevatie (DEM) sau poti extruda datele intr-o reprezentare tematica 3D (de exemplu, districtele de vanzari extrudate in functie de vanzar, inaltimea reprezentand volumul de vanzari), sau poti folosi atributele (inaltimea masurata a arborilor) pentru a crea simbologii 3D reale. De asemenea, poti folosi instrumentele de geoprocesare 3D Analyst pentru a transforma converti datele 2D in 3D, dupa nevoie.

Ce este un model digital de elevatie?

Un model digital de elevatie (DEM) este o reprezentare a suprafetei pamantului pentru o anumita zona geografica, stocata intr-un fisier digital care contine locatii ale unor puncte cu informatii despre elevatie, de regula stocat sub forma unui raster (imagine). The United States Geological Survery (USGS) DEM este un produs de date specific care adera la standardul definit de catre National Spatial Data Infrastructure (NSDI). DEM-urile USGS pot fi descarcate si folosite cu ArcGIS 3D Analyst.

Pot afisa datele TIN in functie de panta, aspect sau alte metode de analiza a suprafetelor?

Da, poti afisa datele TIN in functie de panta, aspect, elevatie, muchii, precum si alte metode de analiza, folosind optiunile de simbolizare pentru datele TIN.

What are the system requirements for ArcGlobe?

You can verify if your system meets requirements to run ArcGlobe by clicking here.

Ce sunt ArcSceene si ArcGlobe sic and ar trebui sa le folosesc?

ArcScene and ArcGlobe are specialized 3D viewing applications within ArcGIS 3D Analyst with differing capabilities. ArcScene si ArcGlobe sunt aplicatii specializate pentru vizualizare 3D in cadrul ArcGIS 3D Analyst cu diferite capabilitati. ArcScene este optimizat pentru vizualizarea si analiza unor seturi de date mai mici intr-un sistem de coordonate proiectat, specific zonei studiate. ArcGlobe a fost proiectat pentru a lucra cu seturi de date mai mari, acestea fiind proiectate 3D pe o sfera planetara. Dispune de un mecanism sofisticat de cache care indexeaza si organizeaza datele tale in tile-uri si niveluri de detaliu. Odata ce toate datele sunt incarcate, acest lucru permite afisarea rapida si vizualizarea in timp ce nivelul de detaliu se mareste sau se micsoreaza, in timp ce se navigheaza in jurul sau in diferite parti ale lumii.

Cum pot partaja munca mea in 3D?

Exista mai multe modalitati de a partaja continutul GIS 3D – poti crea animatii video sau capturi de ecran, poti configure o unitate de retea partajata, poti incarca continul online, poti publica servicii web 3D sau poti publica scene web 3D care sa contina datele GIS 3D.

Cand partajezi munca cu alti utilizatori de ArcGIS Pro (3D Analyst), poti partaja datele si documentele ArcScene/ArcGlobe intr-un mod direct, sau poti incarca pachete de straturi tematice in ArcGIS Online sau Portal for ArcGIS.

Atunci cand doresti sa partajezi vizualizari 3D interactive cu persoane fara licente Esri, poti crea si partaja scene web 3D interactive si servicii 3D pentru consum in ArcGIS Explorer (Desktop) si ArcReader, sau poti exporta sub forma unor fisiere KML pentru consum in aplicatii terte precum Google Earth.

Randari 3D pot fi folosite pentru a le integra in site-uri sau publicatii sub forma unor animatii video sau capturi de ecran, realizate din ArcScene sau ArcGlobe.

Extensia ArcGIS 3D Analyst permite crearea de baze de date 3D pentru orase virtuale?

Da. Sabloane sunt disponibile pentru a realiza peisaje urbane 3D folosind extensia 3D Analyst incepand cu versiunea 10.

In principiu, un oras este compus din patru componente: (1) o harta cartografica detaliata, ca referinta primordiala a locatiei, (2) imagini de inalta rezolutie care prezinta caracteristici reale ale suprafetelor, (3) informatii detaliale privind terenul, generate din LiDAR, modele digitale de elevatie sau curbe de nivel, (4) si modele 3D ale cladirilor cu atribute legate de adresa, nume si tipul acestora. Elemente aditionale, cum ar fi arbori, mobilier stradal sau semnalizari rutiere pot fi incluse acolo unde sunt disponibile.

Aceste date si elemente pot fi stocate intr-o baza de date geodatabase sub forma de feature class-uri, sau ca celule intr-un raster dataset si pot fi partajate cu alte persoane, fie la nivel local pentru editare si intretinere, fie pe web pentru a fi utilizate in planificarea si vizualizarea proiectului.

3D Analyst permite editarea 3D?

Da, cu lansarea versiunii ArcGIS 10, ArcGIS 3D Analyst permite editarea 3D in ArcScene si ArcGlobe. Poti edita intr-un mod interactive datele GIS folosind acelasi mediu de editare ca in ArcMap si poti plasa obiecte 3D (ex. cladiri, lampi de iluminat, arbori, etc) in peisaje si orase virtuale, precum si sa digitizati linii sau poligoane.

Care este fluxul de lucru recomandat intre SketchUp si ArcGIS?

Plug-in-ul ArcGIS SketchUp nu mai este disponibil incepand cu versiunea ArcGIS 10. Fluxul de lucru recomandat pentru crearea unor modele de cladiri 3D georeferentiate este acum dupa cum urmeaza:

  • In ArcGIS (oricare aplicatie), digitizeaza amprenta la sol a cladirii (poligon).
  • In ArcScene, extrudeaza poligonul dupa inaltimea stocata in tabelul de atribute pentru a crea un model 3D.
  • Realizeaza conversia poligonului simbolizat in format multipatch folosind instrumentul de geoprocesare Layer 3D To Feature Class.
  • Realizeaza exportul datelor in format COLLADA folosind instrumentul de geoprocesare Multipatch To Collada.
  • In SketchUp, importa fisierul COLLADA, editeaza cladirea (adauga texture, acoperis etc) dupa nevoie si apoi exporta cladirea inapoi catre ArcScene.
  • In ArcScene, foloseste instrumentul de editare Replace Sketch pentru a actualiza geometria multipatch-ului selectat(fara schimbarea sau pierderea de atribute).

Solicita o versiune de evaluare gratuita.

Trial →