Ce este nou in ArcGIS

Mai mult continut, aplicatii imbunatatite, calitate crescuta, precum si angajamentul de a imbunatati standardele solutiilor de tip open—toate acestea in versiunea ArcGIS Online din luna Septembrie. Pentru o lista completa si pentru mai multe detalii despre ceea ce este nou, vedeti pagina de asistenta ArcGIS Online. Cititi mai multe si pe blog-ul ArcGIS Online pentru mai multe exemple interesante.

New Content

Continut nou

ArcGIS Online gazduieste deja cea mai extinsa colectie digitala de continut geografic, dar Esri adauga in continuare mai mult continut. Iata cateva exemple:

  • Cautati Romania ca regiune pentru a putea fi trecuta implicit in continutul din galerie si pentru a fi extendul implicit pentru hartile noi.
  • Vedeti actualizarile la hartile de fundal vectoriale (inca in versiune beta) pentru mai multe regiuni ale lumii, afisati-le si personalizati stilurile de harta, inclusiv etichetele.

Mai multa interoperabiltiate

Esri continua sa ofere suport pentru serviciile Open Geospatial Consortium (OGC) prin sustinerea standardelor si se indreapta spre cresterea interoperabilitatii. Acum, viewer-ul de harta ArcGIS Online contine optiuni suplimentare pentru adaugarea unor parametri personalizati:

  • OGC Web Map Service (WMS)
  • OGC Web Map Tile Services (WMTS)
  • OGC Web Feature Service (WFS) requests

De asemenea, atunci cand adaugati date WMS intr-o harta puteti alege sa adaugati anumite layer-e in loc sa adaugati intregul serviciu WMS.

More Interoperability

Sursa hartii: Esri Australia/PTV

Aplicatii impresionante

Am adaugat chiar si mai multa putere, flexibilitate si interconectivitate aplicatiilor disponibile in ArcGIS Online. Cu ajutorul unui nou buton (acum inclus in ArcGIS Online) puteti lansa—direct din propriul site—aplicatii web ArcGIS si site-uri similare la care aveti acces prin contul de organizatie:

Web AppBuilder for ArcGIS

Editati tabele relationate, realizati cautari in datele proprii si inchideti filtrele dintr-o harta harta. Indepartati straturile din widget-ul Near Me care nu intorc nici un rezultat. Adaugati o arie de extrudare 3D pentru a extruda poligoane si nu doar puncte si polilinii.

Collector for ArcGIS

EBucurati-va de sprijin pentru receptoare GPS de precizie ridicata si de capacitatea de a colecta si actualiza date folosind un furnizor de locatie. Integrare cu Workforce for ArcGIS.

Survey123 for ArcGIS

Capabilitatile noi din aceasta aplicatie de colectare a datelor bazata pe formular includ o integrare mai usoara cu alte aplicatii ArcGIS. Pastrati metadate EXIF in fotografii capturate cu dispozitivul dumneavoastra. Creati formulare inteligente din browser-ul web si imprimati rezultatele intr-un PDF.