Sustenabilitate si decizii strategice

Romania este o tara cu o diversitate biologica ridicata, atat la nivel de ecosisteme, cat si la nivel de specii. In aceste conditii, o data cu aderarea tarii la UE, comunitatea europeana a beneficiat de un aport important la capitalul natural existent. Protectia naturii, ca parte a politicii de mediu devine parte integranta a tuturor strategiilor nationale si internationale, economice si de dezvoltare teritoriala. POS Mediu este astfel conceput incat sa reprezinte un catalizator pentru o economie mai competitiva, un mediu mai bun si o dezvoltare regionala mai echilibrata. Programul acopera perioada 2007-2013, dar obiectivele sale urmaresc nevoile de dezvoltare ale Romaniei dincolo de 2013, prin punerea bazelor dezvoltarii sustenabile a investitiilor vizate.

Pentru a avea o dezvoltare sustenabila si uniforma, masurile de protectia a mediului trebuie sa devina o parte intrinseca a intregului proces, astfel incat sa nu poata fi separate. In Europa si SUA exista numeroase portaluri si baze de date spatiale forte complexe, care centralizeaza date privind biodiversitatea in ariile protejate, asigurand accesul utilizatorilor specializati pe mai multe nivele, in vederea optimizarii si actualizarii in permanenta a datelor.

Intr-un astfel de context, la nivel national importanta unor astfel de proiecte este cu atat mai mare cu cat beneficiile scondate sunt strategice si vizeaza pe langa cerintele de raportare si dezvoltarea unei Infrastructuri Nationale de Date Spatiale specifice monitorizarii biodiversitatii si incurajarea integrarii ei in Infrastructura Europeana de Date Spatiale mentionata in INSPIRE, precum si incurajarea participarii in diferite activitati din domenii de cercetare, dezvoltare software, protectia mediului, etc.


Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati
   Povesti de succes


   Povesti-de-succes_300x250

   Resurse


        Literatura de specialitate
      Modele de date

   Newsletter


        Climate & Atmosphere
      Conservation
      Environmental Management
      Forestry