Servicii Profesionale pentru implementarea INSPIRE

Pentru ca o implementare INSPIRE sa indeplineasca criteriile conformitate si calitate (performanță, capacitate și disponibilitate) si sa fie sustenabila, capitalul intelectual devine foarte important. In acest sens, venim in sprijinul autoritatilor responsabile, cu un pachet de servicii profesionale ce reduc semnificativ efortul si costurile implementarii si totodata asigura transferul de cunostinte catre echipa tehnica responsabila de intretinerea si progresul implementarii: armonizare seturilor de date spatiale cf. INSPIRE, dezvoltarea si implementarea serviciilor de retea cf. INSPIRE, configurarea si instalarea solutiilor software, mentenanta si instruire personalizata.

"Colaborarea ANCPI cu Esri Romania a permis implementarea unui proiect important ce a avut ca rezultat dezvoltarea serviciilor de retea INSPIRE si integrarea acestora in Geoportalul INSPIRE al Romaniei, inca din 2010."

Ileana Spiroiu, Director Centrul National de Cartografie (CNC)

Servicii

Implementare

Servicii de Armonizare date cf. INSPIRE (modele de date INSPIRE, instrumente ETL, migrare date), implementare servicii de retea (vizualizare, descarcare, transformare), instalare si configurare aplicatii software.

Mentenanta

Suport si asistenta tehnica atat pentru produsele standard Esri cat si pentru serviciile si aplicatiile implementate, incluzand rezolvarea problemelor aparute la nivel de functionalitate, upgrade la noi versiuni, intretinere instrumente.

Instruire

Servicii de instruire ArcGIS for INSPIRE personalizata pe nevoile implementarii si dedicata utilizatorilor, respectiv administratorilor ce vor dobandi aptitudini tehnice in utilizarea solutiei pe propria infrastructura.

INSPIRE Service Pack

Armonizare date

Etapa de armonizare a datelor variaza ca si complexitate in functie de structurile existente de date. Serviciile includ:
• Dezvoltarea Schemei Geodatabase cf. INSPIRE
• Dezvoltarea instrumentelor ETL pentru conversia datelor
• Completarea metadatelor INSPIRE
• Fisiere de configurare (produse de tip harta) cf. INSPIRE

Servicii de retea

Serviciile de retea, trebuie sa indeplineasca criteriile de calitate legate de performanta, capacitate si disponibilitate asa cum sunt definite in Directiva INSPIRE. Dezvoltarea si implementarea serviciilor de retea INSPIRE – vizualizare, descarcare, transformare – se bazeaza pe o arhitectura ArcGIS Enterprise, ce va asigura conformitate, interoperabilitate, accesbilitate si multe altele.

Aplicatii Geoportal

Alicatia geoportal dezvoltata in cadrul unei implementari INSPIRE, se personalizeaza pe nevoile organizatiei beneficiare si permite publicarea, administrarea si cautarea resurselor reprezentand servicii de retea si seturi de date spatiale conform INSPIRE. O interfata de harta interactiva va permite explorarea serviciilor INSPIRE diseminate.

Arhitectura Enterprise

Arhitectura Enterprise dezvoltata suporta modele complexe de implementare a serviciilor de retea ce se bazea pe seturi de date spatiale conforme cu INSPIRE. In proiectarea arhitecturii ArcGIS Enterprise se va asigura indeplinirea criteriilor de performanta, capacitate si disponibilitate necesare serviciilor de retea. De asemenea, prin prisma aplicatiilor instalate si configurate, respactiv arhitecturii bazata pe servicii de retea, se va asigura interoperabilitatea cu alte aplicatii si sisteme existente la nivel national si european.

Instruire personalizata

Serviciile de instruire in implementari INSPIRE, includ 2 module de curs ArcGIS for INSPIRE, dedicate utilizatorilor, respectiv administratorilor, personalizate pe cerintele de implementare. Absolventii vor dobandi cunostinte teoretice si practice in utilizarea, respectiv administrarea si configurarea aplicatiilor software aferente implementarii INSPIRE, precum si a produselor si serviciilor dezvoltate in cadrul propriei infrastructri.

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati.


Contact