Eficienta in indeplinirea obligatiilor INSPIRE

Solutia completa ArcGIS dedicata implementarilor INSPIRE, integreaza modele de date asa cum sunt prevazute in Directiva INSPIRE, precum si aplicatii, instrumente si functionaliati ce simplifica enorm fluxul de lucru, de la armonizarea datelor, implementrea serviciilor de retea pana la punerea in comun a acestora si raportarea catre CE. Astfel, asiguram indeplinirea obligatiilor prevazute in Directiva, prin atingerea indicatorilor de performanta cheie din punct de vedere al conformitatii, accesibilitatii, disponibilitatii seturilor de date spatiale si serviciilor, preintampinand totodata nevoile viitoare ale INIS.

"Am depasit barierele tehnice si birocratice in implementarea INSPIRE. DTM detine volume imense de date spatiale care acum sunt partajate cu organizatii interne si externe Ministerului Apararii Nationale."

Col (R) Marin Alnitei, CIO, Directia Topografica Militara

Beneficii

Infrastructura

Existenta unei baze de date spatiale unitara conform INSPIRE, in format Esri geodatabase, centralizand resurse puse in comun de autoritati publice responsabile de intretinerea lor, reprezinta nucleul unei viitoare infrastructuri nationale de date spatiale, ce va servi solutionarii problemelor globale si locale.

Standarde

Solutia ArcGIS pentru INSPIRE, simplifica implementarea specificatiilor de date si servicii INSPIRE, permitand exploatarea informatiilor geospatiale intr-un mod unitar si coerent (date si servicii de retea standardizate). Interoperabilitatea astfel implementata, va raspunde cerintelor de raportare INSPIRE.

Accesibilitate

Prin arhitectura enterprise bazata pe servicii de retea conform INSPIRE partajate in cadrul unui Geoportal, solutia implementata permite cautarea, descoperirea, accesarea si utilizarea resurselor publicate in proiecte colaterale, imbunatatind procesul de luare a deciziilor si colaborarea intre institutii.

Software

ArcGIS Desktop

Pentru o implementare INSPIRE completa, componenta ArcGIS Desktop devine indispensabila in etapele de colectare si gestionare a seturilor de date spatiale, armonizarea datelor conform INSPIRE, crearea de metadate conform Regulamentului 1205/2008/EC, generarea de documente de harta care sa includa reprezentari cartografice conform specificatiilor INSPIRE pentru simbolizarea datelor.

Aflati mai multe despre ArcGIS Desktop

Data Interoperability

Extensia Data Interoperability, extinde componenta desktop cu functionalitati ce permit realizarea de instrumente ETL (Extragere, Transformare si Incarcare) ce vor permite transformarea si migrarea seturilor de date spatiale din scheme-sursa in schema-tinta, conform Directivei INSPIRE. Instrumentele vor ingloba transformatori standard specifici modelelor de date INSPIRE, precum si operatii complexe de transformare a datelor, asigurand totodata mecanisme de control al calitatii.

Aflati mai multe despre ArcGIS Data Interoperability

ArcGIS for INSPIRE

Componenta cheie Esri din implemantarea INSPIRE, extinde functionalitatile desktop, server, geodata, geoportal, cu module specifice cerintelor de implementare INSPIRE: modelel de baze de date geospatiale conform INSPIRE, pentru Anexa I, II si III; instrumente ce permit crearea serviciilor de retea si metadatelor conform INSPIRE; aplicatie Geoportal bazata pe Java ce permite crearea unui catalog de metadate INSPIRE si diseminarea serviciilor de retea.

Aflati mai multe despre ArcGIS for INSPIRE

ArcGIS Enterprise

Prin componentele integrate (ArcGIS Server, Portal for ArcGIS, Enterprise Geodatabase), ArcGIS Enterpise suporta implementari INSPIRE complexe, urmand diferite modele de arhitectura pentru configurarea si implementarea serviciilor de retea INSPIRE (vizualizare, descarcare, transformare) si asigurand totodata criteriile de calitate legate de performanta, capacitate si disponibilitate.

Aflati mai multe despre ArcGIS Enterprise

Geoportal Server

Aplicatie web bazata pe JAVA preconfigurata pentru INSPIRE, Geoportal Server permite crearea unui catalog de metadate si publicarea serviciului de cautare INSPIRE, facilitand publicarea, administrarea si cautarea resurselor reprezentand servicii de retea si seturi de date spatiale conform INSPIRE.

Aflati mai multe despre Geoportal Server

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati.


Contact