Landsat vede Pamantul intr-un mod unic. Este nevoie de imagini ale fiecarei locatii din lume pentru a descoperi secretele Pamantului, de la imagini ce urmaresc activitatea vulcanica pana la imagini ce redau extinderea urbana.

Explorati lumea nevazuta

Landsat va ofera posibilitatea sa vedeti tot ce ne inconjoara pe spectrul electromagnetic, inclusiv ceea ce este invizibil pentru ochiul uman

Explore the Invisible World

Diferitele benzi spectrale contin foarte multe informatii referitoare la Pamantul nostru aflat in continua schimbare. Oamenii de stiinta si analistii GIS utilizeaza Landsat pentru a monitoriza locuri ca Golful Cambridge din Australia, unde mangrovele sunt amenintate de cicloni si de procesul de industrializare.

Calatoriti in timp

Landsat preia imagini ale fiecarei locatii de pe Pamant o data la fiecare 16 zile, tocmai pentru a ne permite sa vizualizam modificarile care apar in timp

Agricultorii si analistii pot analiza modul cum se dezvolta culturile, in locuri precum Bakersfield, California. Diferite culturi sunt afisate in diverse nuante de culori, de-a lungul intregului proces de dezvoltare. Variatiile indica nivelul de stres al culturilor, cauzat de lipsa de apa sau de ingrasamant. Aceste analize ii ajuta atat pe agricultori, cat si pe analistii care stabilesc pretul alimentelor pe piata in functie aprovizionarea cu alimente.

Volum masiv de date

De-a lungul a 43 de ani, Landsat a acumulat un volum de date care depaseste un petabyte, aceste date continand mai mult de 4 milioane de scene.

Preluati controlul

Cu ArcGIS, dumneavoastra decideti ce doriti sa explorati. Faceti Zoom pe orice locatie sau bookmark si profitati de instrumentele puse la dispozitie de aceasta aplicatie web foarte usor de utilizat.

ArcGIS va permite sa utilizati Landsat in propriile aplicatii, folosind scene actualizate zilnic

Indiciul 1: Folositi simbolurile din partea stanga pentru a obtine informatii diferite despre zona de interes. Unele simboluri sunt combinatii de benzi spectrale si altele iau in calcul diferiti indici.

Indiciul 2: Utilizati time slider-ul pentru a observa schimbarile care s-au produs in timp, pentru o anumita locatie.

Indiciul 3: Pentru a afla mai multe detalii, faceti click pe Identify, iar mai apoi faceti click in harta.

Indiciul 4: ArcGIS imbunatateste in mod automat imaginea, in functie de extent-ul curent, prin urmare incercati sa faceti zoom si pan.

Mediul Cloud

Landsat este alimentat de ArcGIS care ruleaza pe serviciile web cloud de la Amazon.

Facem disponibile imaginile Landsat utilizatorilor din toata lumea

Embrace the Cloud

Incepeti

Sunteti pregatiti sa explorati si sa analizati? Logati-va in ArcGIS Online si incepeti sa adaugati layer-e Landsat in hartile dumneavoastra.

Nu aveti inca un cont?

Inregistrati-va gratuit →

Detineti puterea

Detineti colectii mari de imagini? ArcGIS le poate face accesibile, fie ca sunt stocate in infrastructura dumneavoastra locala/proprie sau in Cloud-ul Amazon.


Despre

Programul Landsat acumuleaza informatii despre Pamant din anul 1972 producand beneficii semnificative in domenii cum ar fi studiile climatice, agricultura si monitorizarea mediului inconjurator. In martie 2015, eforturi venite atat din sectorul public, cat si din cel privat au permis un nou mod de a accesa aceasta resursa

Amazon Web Services (AWS) gazduieste acum imagini Landsat care pot fi accesate public.
Cititi mai multe.

Esri face acum imaginile Landsat disponibile in ArcGIS.
Read more.

United States Geological Survey (USGS) gestioneaza Programul Landsat, permitand ca datele sa fie accesibile gratuit.
Cititi mai multe.