Skip to Content

GIS-ul (Sistem Informațional Geografic) este cadrul care permite culegerea, gestionarea și analiza datelor. Având rădăcinile în știința geografiei, GIS-ul integrează mai multe tipuri de date. Analizează locații spațiale și organizează straturi de informații în vizualizări utilizând hărți și scene 3D. Având această capabilitate unică, GIS-ul dezvăluie o înțelegere mai profundă a datelor, cum ar fi modele, relații și situații - ajuntând utilizatorii să ia decizii mai inteligente.  

Ce este GIS-ul


Sute de mii de organizații din aproape toate domeniile utilizează GIS-ul pentru a crea hărți care comunică, realizează analize, distribuie informație și rezolvă probleme complexe care apar în lume. Acest lucru schimbă modul în care funcționează lumea.

Identifică probleme

Utilizează GIS-ul pentru a elucida probleme determinate de geografie. Această hartă a solicitărilor rețetelor pentru opiacee arată modelele geografice care apar atunci când datele sunt bine mapate.

Vizualizează o hartă a epidemiei de opiacee

Monitorizează schimbările

Dacă o fotografie spune cât o mie de cuvinte, o hartă spune cât mii de fotografii. Această hartă dezvăluie în mod clar extinderea retragerii ghețarului în Emisfera Sudică.

Vizualizează harta Journal Memories of Ice

Gestionează & Răspunde la evenimente

GIS-ul oferă posibilitatea conștientizării situațiilor în timp real. Această hartă care prezintă urgane și cicloni arată impactul potențial asupra oamenilor și asupra afacerilor, urmărind traseul furtunilor și al valurilor.

Încearcă harta Uraganelor și Ciclonilor Tropicali

Realizează prognoze

Utilizează GIS-ul pentru a face prognoza traficului. Această hartă scoate în evidență provocările dintr-o intersecție din Fort Mitchell, Kentucky, unde prognozarea arată că este de așteptat ca traficul să se înrăutățească pe baza modificărilor care apar la nivelul utilizării terenurilor.

Deschide harta interactivă NKYmapLAB

Stabilește priorități

GIS-ul ne ajută să stabilim prioritățile pe baza analizei spațiale. Analizând modele de criminalitate, oficiali ai siguranței publice pot să identifice zone țintă și să aloce ofițeri în acele zone.

Aruncă o privire pe harta de răspuns la crime.

Înțelege tendințele

GIS-ul vă ajută să obțineți o perspectivă asupra datelor care poate fi pierdută când utilizați foi de calcul. Această hartă măsoară creșterea sau diminuarea locurilor de muncă din diferite industrii și cuantifică avantajul competitiv local.

Încearcă harta de analiză shift-share

Cum funcționează GIS-ul


Tehnologia GIS aplică știința geografiei utilizând unelte pentru înțelegere și colaborare. Îi ajută pe oameni să atingă un scop comun: să obțină inteligență pentru acțiune din toate tipurile de date.

Cine utilizează GIS-ul


GIS-ul modern este despre participare, impărtășire și colaborare. Descoperă cum tehnologia întărește relațiile, crește eficiența și deschide canale de comunicare în comunitatea ta.