Secondary Navigation Error: Select 'Parent Topic' in the main page for the Secondary Navigation to work properly. Geodatabase - Modele de date
 

Modele de date

Scheme de baze de date: Modele de date pentru utilizatorii GIS

Esri a stabilit un set de modele geodatabase, cu domenii variate de aplicabilitate, realizate conform celor mai bune practici. Aceste modele de baze de date spatiale au ca scop sporirea productivitatii utilizatorilor de GIS ce lucreaza cu formate geodatabase si partajarea solutiilor optime intre utilizatori si comunitatile de dezvoltatori Esri.

Ce este inclus intr-un ArcGIS Data Model

Continutul modelelor de date pot sa varieze, dar fiecare model de date trebuie sa includa

  • Un studiu de caz privind o implementare, ce include si un mic exemplu de baza de date
  • Un sablon de geodatabase pentru importul modelului de date, ca sablon pe care sa se bazeze un sistem
  • O documentatie care sa explice designul
  • Un poster al modelului de date
  • Sfaturi practice si recomandari asupra modului de utilizare a modelului de date expus in studiul de caz si a modalitatiilor de aplicare a acestuia in practica

Nota: Anumite modele de date contin de asemenea si legaturi importante la pagini Web ale coumnitatilor de utilizatori interesati de domenii spacifice, menite sa faciliteze colaborarea in realizarea de modele si concepte.

Partajarea modelelor de date GIS

Esri garanteaza faptul ca modelele de date ArcGIS implementeaza standarde relevante pe masura ce evolueaza. Spre examplu, modelele specifice datelor de teren si Arc Hydro se bazeaza pe standarde a caror aplicabilitate a fost demonstrata de-a lungul ultimului deceniu. Esri de asemenea, monitorizeaza si participa activ intr-o serie de initiative ce implica ststandarde precum: ISO, OGC, FGDC, Geospatial One-Stop, si ANSI. Toate standardele corespunzatoare sunt integrate in modelele de date implementate.

Fiecare model de date ArcGIS utilizeaza reprezenterile spatiale standardizate (ex: puncte, linii si poligoane), clasificari si specificatii cu privire la straturile tematice integrate in harta, ce pot fi implementate in orice sistem GIS. Fiecare model de date specifica regulile de integritate cel mai des aplicate, cu privire la layerele si clasele de obiecte spatiale cheie. Modelele de date ArcGIS pot fi aplicate la intr-o varietate de situatii, indiferent de arhitectura sistemului implementat.

Descarcare

Descarcarea modelelor de date va ofera acces la instrumente, documentatii tehnice, studii de caz si modele proiectate. Aveti posibilitatea de a face parte din comunitatea de dezvoltatori, participand la Data Models Discussion Conference sau alaturandu-va grupului Data Model User.