Sursa hartii: Esri Australia/PTV

Lansam si oferim suport pentru software open-source, ca parte a tehnologiei Esri si a strategiei de business. Am partajat 350+ de proiecte open-source pe platforma de colaborare a dezvoltatorilor – GitHub. De asemenea oferim multe solutii open-source pentru personalizarea si extinderea capabilitatilor ArcGIS.

“Ne dam seama ca ideile bune vin din mai multe locuri si suntem incantati sa vedem modul in care utilizatorii ArcGIS pot personaliza si partaja proiectele lor cu software-ul open-source.”

Jack Dangermond, Presedintele EsriCreeaza solutii open-source care pot fi valorificate


Platforma ArcGIS implementeaza si valorifica tehnologiile open-source precum GDAL. Facem posibil lucrul cu Red Hat Enterprise Linux si SUSE Linux Geodatabases si baze de date PostgreSQL. Cu ArcGIS for Server se pot partaja servicii GIS utilizand servere web open-source, precum Apache Tomcat si Oracle GlassFish.

Contribuind la Open-Source


Esri contribuie activ la multe proiecte externe open-source gestionate de alte organizatii, pentru a oferi un mediu de lucru geospatial solid, pentru orice utilizator. Esri a furnizat imbunatatiri si actualizari pentru librarii open-source precum GDAL si Wine.


52° North Open Source Projects

Proiecte Open-Source 52° North


Esri este unul din fondatorii si sustinatorii 52°North, o retea internationala de partneri din domenii precum cercetare, industrie si administratie publica care lucreaza impreuna pentru a sprijini inovatia in industria geospatiala. Toti partenerii 52°North au o vasta experienta in domeniul Geo-IT si contribuie activ la dezvoltarea standardelor internationale.


Harti si aplicatii Open-Source


Esri pune la dispozitie 300+ sabloane de harti si aplicatii pentru ca tu sa-ti poti incepe rapid proiectele. Aceste sabloane sunt organizate in functie de produs si industrie pentru a putea gasi, configura si utiliza cu usurinta solutii care sa indeplineasca standardele din cadrul organizatiei tale, urmarind cele mai bune si mai actuale practici din domeniu.

52° North Open Source Projects